8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Emektar Türk Anası
Etkinlikler

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ  ve KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE DÜZENLENEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI COŞKU İLE KUTLANDI.
Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Sami ÖZCAN önderliğinde Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezimizce  düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programımız  Prof.Dr.Necdet Leloğlu konferans salonunda çoşku ile kutlandı.
Protokolde Kafkas Üniversitesi Rektörü Eşi Prof.Dr.Ayla ÖZCAN, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hidayet Metin ERDOĞAN ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Haydar YÜKSEK ve eşi, Kafkas Üniversitesi Öğretim Elemanları ve eşlerinin katılımları ile gerçekleşti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra açılış konuşmalarını yapmak üzere Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Neriman GEY konuşmalarını gerçekleştirdiler.Tarihte 8 Mart 1857'de ortaya çıkan kadın hareketlerinin başlangıcından günümüze süre gelen tarihi süreçten bahseden Öğr.Gör.Neriman GEY konuşmasını Kadınlar Günü anısına okuduğu duygulu şiiri ile sonlandırdı.

Konuşmasını takiben; Kar Çiçekleri ''Kardelenler'' adlı film gösterimi gerçekleştirildi.

Filmde tarihten bu yana Kadınlar Günü'nün ortaya çıkışı,Kurtuluş Savaşı ve Kadın, Atatürk ve Kadın temalarının yanı sıra; Kars'ta yaşayan kadınların yaşam koşulları ve çalışma alanlarından kesitlere yer verildi.Seyirciler duygulu anlar yaşadı.
Konferansta Kars-Ardahan Bölge Barosu Avukatı Pervin İŞKEY yeni yasalarla değişen Kadın Hakları'ndan detaylı olarak bahsederek katılımcıları hukuki yönde bilgilendirdi.
Bir sonraki konuşmacı Ayşe SARGIN oldu.Konuşmalarında Yaygın Medyada Kadın Profili ve Kadına Şiddet adlı bir sunum yaptı.Sunumunda Yaygın Medyada kadının nasıl yansıtıdığına dair medyadan kesitlere yer veren SARGIN sunusu ile katıımcılarda büyük ilgi uyandırdı.
Kalkınma ve Eşitlik Destek Merkezi Girişimi adına konuşan Sibel ALP ARGUNHAN 'Kadın Dostu Kentler' hakkında sunum yaptı.Bilimsel verilere dayanarak Dünya ve ülkemiz üzerindeki Kadın Dostu Kentlerden ve bu kentlerin oluşmasına dair devam eden süreçleri dile getirdi.
Kars Kadın Girişimciler Derneği (KAGİKADER) Başkanı Serap ÇETİN ÇAĞATAY 2007 yılında kurulan bu derneğin günümüze kadar gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerden bahsettiler.Kars'ta , bulunan ev hanımlarının nasıl bu dernekle beraber aktif olarak çalışmaya başladıklarını anlatan ÇAĞATAY, kadınların emekleri ile cep harçlıklarını kazandıklarını ve ev ekonmisine bu şekilde katkıda bulunduklarını söyledi.
Konferansa katılan Kadın Girişimci ve İş Yeri Sahibi Yücenur TOK,kendi iş yerini kendi imkanları ile nasıl kurduğundan ve Kars Valiliği ve Ziraat Bankası'ndan nasıl destek aldığını belirterek katılımcıları ve tüm Kars halkını emeğinin sergilendiği iş yerine davet etti ve teşekkürlerini iletti.
Tüm konuşmacılara Kafkas Üniversitesi adına plaket verildi.
Son olarak Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyeleri tarafından Kadınlar Günü için hazırlanan müzik dinletisi gerçekleşti ve katılımcılara neşeli anlar yaşattılar.

Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğümüzce Hazırlanan Kar Çiçekleri ''Kardelenler'' adlı Kısa Film.